Alumnimuistoja - Myllymäen killan alumnipuoti

Mielenkiintoinen kirjauutuus:

Rauman normaalikoulun ja sen edeltäjien historia on koottu yksiin kansiin

  • 440  sivua
  • yli 300 valokuvaa
  • Kattava historiaosuus ja monipuolinen artikkelikooste

Rauman normaalikoululla on edeltäjineen takanaan yli sata vuotta elettyä koulu-historiaa. Tämä teos kertoo koulusta, joka on yksi perinteikkäimmistä oppilaitoksista kansainvälisesti ainutlaatuisessa harjoittelukoulujärjestelmässämme.

Koulussa on vuosien aikana ahkeroinut tuhansia lapsia ja opetusharjoittelijoita. Harjoittelukoulun lehtorit ja opettajat ovat ohjanneet heitä oppimisen ja opettamisen jatkuvasti uudistuvissa haasteissa.

Koulun historian moninaisista vaiheista kertovan osan lisäksi kirjassa on mukana mielenkiintoisia artikkeleita koulun arjessa eläneiden ihmisten kokemuksista ja muistoista Rauman myllymäeltä.

  • Kirjan myynti: Rauman normaalikoulu, laboratoriomestari Matti Varjo.
    Hinta 25
  • matti.varjo(at)utu.fi (02 83780456)

Muistot Myllymäeltä Jussista maisteriksi kirjassa

"Oi Myllymäki muistojen kultainen arkisto", aloittaa entinen opiskelija, opettaja, filosofian maisteri ja kirjailija Seppo Järvinen muistelmansa Myllymäen Killan 1996 julkaisemassa Jussista maisteriksi 100-vuotisjuhlakirjassa. Neljä opiskeluvuotta ovat jättäneet jälkensä; hyvässä ja pahassa. Siellä syntyi tuo kaikkia neuvomassa oleva besserwisser, maailmanparantaja, mutta myös rehellinen ja oikeudentuntoinen kansankasvattaja. Rauman Seminaarissa opiskeltiin vastuullisuuden alkeita. "Myllymäki, minä muistan sinut", päättää Järvinen artikkelinsa.

Jussista maisteriksi -kirja on helppolukuinen, painoasultaan miellyttävä teos. Kirja piirtää 360:llä sivullaan kuvan Rauman Myllymäellä eri aikoina opiskelleista nuorista, heidän iloistaan ja murheistaan, harrastuksistaan ja toiveistaan. Teoksessa on tuokiokuvia arjesta ja juhlasta, opiskelijoista, opettajista, vuokraemännistä ja isännistä.

Jussista maisteriksi sisältää myös luettelon Rauman Seminaarista ja OKL:sta vuonna 1900–1996 valmistuneista opiskelijoista. Tuota luetteloa täydennetään irtolehdin vuosittain.

Teoksen 360 sivua sisältää monipuolisia muisteluja  ja artikkeleita matkan varrelta. Hyvän käsityksen Jussista maisteriksi kirjan  monipuolisuudesta saa alla olevasta sisällysluettelokatkelmasta  (klikkaa pikkukuvia).

<< kansikuva

sisällysluettelon 1. sivu >>

 

Päivi Mansikka-Ahon akvarelli

Myllymäen killan "alumnipuoti" tarjoaa kaikille Myllymäelle ikävöiville lohdutusta kaipuuseensa taideteoksen muodossa. Päivi Mansikka-Ahon herkän akvarellimaalauksen painojäljennös sopii varmasti moneen kotiin. Miksei sitä voisi hankkia myös opettajanhuoneen seinälle. Akvarellimaalauksen painojäljennös on korkealaatuista työtä, vaikka oheisessa digitoidusta kuvasta sitä saattaa olla vaikea päätellä. Painokuvan värit ovat kirkkaat ja heleät, eikä siinä ole oheisessa kuvassa näkyvää ikävää vaakasuuntaista varjoa.

  Hinnasto Tilaukset
 

Öljylampun valosta tiedon valtatielle - Rauman normaalikoulun ja sen edeltäjien historia.

25 EUR + postituskulut 5,50 EUR

Jussista maisteriksi

20 EUR + postituskulut 5,50 EUR

Päivi Mansikka-Ahon akvarellimaalaus

8 EUR + postituskulut

Sähköpostitse osoitteesta:
matti.varjo(at)utu.fi tai keijo.oikari(at)dnainternet.net

Puhelimitse:
02 83780 456 (Matti Varjo) tai 02 8220 442
(Keijo Oikari)

Kirjeitse osoitteesta:
Myllymäen Kilta ry. Keijo Oikari Veljeskatu 22C 26660 RAUMA
Takaisin alkuun